piątek, 24 sierpnia 2018

Ciecierzyca z warzywami w sosie śmietanowym na ciepło

W garnku z grubym dnem rozgrzać oliwę z oliwek z odrobiną masła. 
Dodać pokrojoną w cienkie talarki:
 cebulkę a następnie marchewkę, korzeń pietruszki i na końcu paprykę i już w grubsze kawałki pokrojoną cukinię. 
Dodać wcześniej ugotowaną ciecierzycę lub ciecierzycę z puszki.
Doprawić pieprzem cayenne, ziołami prowansalskimi, solą i odrobiną czosnku granulowanego. 
Na koniec dodać trochę  śmietany 18%  - procentowej i poddusić chwilę. 
Dodać natki pietruszki. 
Mogą być różne grubości warzyw i sposoby ich krojenia wtedy dodawać warzywka od najtwardszych.  

WYŚMIENITE DANIE I BARDZO SYTE :-) 

Brak komentarzy: