kasza jęczmienna typu pęczak
przecier pomidorowy
papryka świeża czerwona
cebula czerwona
seler naciowy
masło klarowane
tymianek
papryka czerwona słodka wędzona
pieprz
sól
czosnek
odrobina cukru brzozowego
Kaszę wypłukać, umieścić w szybkowarze i zalać wodą w stosunku 1:2 dodać trochę masła i soli. Zamknąć szybkowar i dusić ok 18 min od momentu zagotowania.
Na patelni podsmażyć cebulkę a następnie dodać resztę warzyw pokrojonych w drobną kostkę. Po chwili dodać przecier pomidorowy i odrobinę wody lub pomidory z puszki. Poddusić kilka minut, doprawić.
Połączyć z ugotowaną w szybkowarze kaszą pęczak.
Chwilę dusić aż smaki się połączą.
1 komentarz:
risotto w szybkowarze… autorka w życiu nie gotowała jakiegokolwiek risotto, co za bzdura.
Prześlij komentarz