Ziemniak (gatunek do pieczenia)
sól himalajska grubo mielona
olej rzepakowy
tymianek
czosnek granulowany
masło
Ziemniaczki opłukać, pokroić w charakterystyczny dla siebie sposób i ponownie opłukać ze skrobi. Posmarować olejem i oprószyć przyprawami. Piec w temp ok 180 ok 20 min (może być dłużej w zależności od rodzaju ziemniaka). Następnie na czubki ponakładać masełko i piec kolejne ok 10 - 20 min.
Dla urozmaicenia można dodać boczek lub ser pomiędzy nacięcia.
SMACZNEGO!
4 komentarze:
Mój ulubiony sposób na ziemniaka :)
Od dziś mój chyba też :-) Fajnie bo te nacięcia bardzo przyspieszają pieczenie. No i na pewno wypróbuję te w wersji bardziej bogatszej.
Ja zamierzam dzisiaj zrobić pieczone ziemniaki do pieczonego pstrąga :)
cos mi sie wydaje ze bedzie smakowac z sadzonym jajkiem i kefirem, bo nie podaje ziemniakow z miesem, nie jest to zdrowe polaczenie....oby smakowal tak pieknie ja wyglada.dziekuje...
Prześlij komentarz