Kupuj, gotuj, jedz i kochaj Chilli Bar(a)bara w Kuchni, chilli przepisy których nie da się spitolić!
czwartek, 21 listopada 2013
Pieczeń z udźca indyczego
Miało być udko z indyka na rosół, ale w sklepie coś nie ogarnęłam tematu i w koszu wylądowało coś z goła odmiennego. No więc oskórowałam kość, która powędrowała do rosołu, ale ta skórka nie mogła się zmarnować. Więc natarłam mięsko solą pieprzem, tymiankiem i świeżym czosnkiem. Owinęłam wcześniej zluzowaną skórką indyczą i owinęłam szpagatem. Wstawiłam i piekłam w całkiem niskiej temperaturze. tj ok 100 stopni całkiem długo. Efekt jak widać, zapach którego nie poczujecie bo rosołek ciągle dochodzi ;-) Kurczę, całkiem dobre. A raczej indyk!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz