i faszerujemy ćwiartkami umytych pomarańczy bez skórki! No chyba że gorzki smak wam sprzyja. Związujemy jak u Okrasy/ Podlewamy bulionem i pieczemy w 160 stopniach więc całkiem pomału. Pod koniec smarujemy marynatą: (miód, sos sojowy, pieprz, ocet jabłkowy) i zapiekamy na piękny kolor. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami.
Kupuj, gotuj, jedz i kochaj Chilli Bar(a)bara w Kuchni, chilli przepisy których nie da się spitolić!
niedziela, 24 listopada 2013
Kaczka w pomarańczach!
Kaczkę płuczemy, osuszamy, nacieramy solą, tymiankiem i pieprzem od wewnątrz i zewnątrz. Odcinamy gruczoły! (mega ważne bo inaczej będzie smrodek i danie do śmietnika, a szkoda by było)
i faszerujemy ćwiartkami umytych pomarańczy bez skórki! No chyba że gorzki smak wam sprzyja. Związujemy jak u Okrasy/ Podlewamy bulionem i pieczemy w 160 stopniach więc całkiem pomału. Pod koniec smarujemy marynatą: (miód, sos sojowy, pieprz, ocet jabłkowy) i zapiekamy na piękny kolor. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami.
i faszerujemy ćwiartkami umytych pomarańczy bez skórki! No chyba że gorzki smak wam sprzyja. Związujemy jak u Okrasy/ Podlewamy bulionem i pieczemy w 160 stopniach więc całkiem pomału. Pod koniec smarujemy marynatą: (miód, sos sojowy, pieprz, ocet jabłkowy) i zapiekamy na piękny kolor. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz