Wytrawne zawijasy z ciasta francuskiego by Bar(a)bara |
Składniki:
- mięsko z indyka zamarynowane w oleju czosnkowym dzień wcześniej
- pieczarki
- mozarella
- jajko
- cebulka
- sól
- pieprz
- tymianek
- rozmaryn
- ciasto francuskie
Mielimy przez maszynkę do mięsa indyka, pieczarki, cebulkę i mozarellę dodajemy przyprawy, białko i wszystko mieszamy.
Rozkładamy ciasto francuskie, smarujemy dość obficie farszem. Zwijamy roladę i następnie przechodzimy do najtrudniejszej czynności czyli pokrojenia rolady na plastry. Nie przejmujcie się to nie muszą być cudne róże wystarczą takie jak z obrazka powyżej.
Część rolady zmroziłam, mam nadzieję że ułatwi to krojenie drugiej tury :-)
Plastry rolady rozkładamy na papierze pergaminowym na boczkach i smarujemy rozbełtanym żółtkiem i hyc do nagrzanego piekarnika na ok 30 do 45 min.
PYSZNE I NA CIEPŁO I NA ZIMNO
DOBRE RADY : tak schłodzenie w zamrażarce na ok 20 min całej rolady ułatwiło pracę z porcjowaniem znacznie
2 komentarze:
Nominacja dla Ciebie w Liebster Blog Award :). Zapraszam do zabawy: http://gotujsiektomoze.blogspot.com/
Ale milutko jak się wgryzę w regulamin to pobloguję, a jak nie to się ugotuję. Bardzo dziękuję za nominację:-)
Prześlij komentarz