sobota, 4 maja 2013

Jajka po benedyktyńsku pierwsze podejście


Jajka po benedyktyńsku pierwsze podejście:

  • 2 jajka,
  • 1 łyżka octu winnego,
  • 2 plastry szynki szwarcwaldzkiej lub podobnej,
  • Listki tymianku do ozdoby.
Dwa koszyczki ułatwiające ugotowanie jajek.
Sos holenderski nad którym muszę jeszcze popracować :-)
pierwszy się ściął a drugi troszkę za rzadki wyszedł, ale pierwsze sosy  za płoty

  • 75 g masła klarowanego,
  • 2 surowe żółtka,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 łyżki przegotowanej wody,
  • szczypta soli.
Jest tu kilka czynności do skoordynowania więc lepiej mieć przygotowane wszystkie składniki :-)
Inspiracje od Julie:

Inne inspiracje:

Brak komentarzy: