Mięsko mielone, jajeczko, cebulka, chilli, czosnek, natka pietruszki, słodka papryka mieszamy i formujemy kebabiki na patyczkach. Można dodać troszkę bułki tartej.
Patyczki powinny być namoczone aby nie przypaliły się na grillu.
Świetna zabawa przy klejeniu i doskonałe urozmaicenie grillowego talerza!
Podawać z TZATZYKAMI!
Zachwyt gości bezcenny!
- Mięsko mielone,
- jajko,
- cebulka, szczypiorek
- natka pietruszki
- słodka papryka
- chilli
- opcjonalnie trochę bułki tartej
3 komentarze:
Nie podana została gramatura: ile mięsa potrzeba? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ja zazwyczaj robię z ok pół kilo co najmniej. Zawsze znajdą się chętni co ogarną nadwyżkę. Wychodzi ok 10 -12 kebababików no i tak patrzę na przepis, że warto jeszcze z dwa ząbki czosnku dodać.
Ja nie mam urazu do surowego mięsa więc próbuję jego smak po zmieszaniu składników przed pieczeniem.
Dziękuję :) Tak myślałam, że z pół kilo, ale wolałam się upewnić. Ja także nie mam oporów, by spróbować surowego mięsa, a przy takim braku oporów, kubki smakowe już same wyczują, czego brak. :D Pozdrawiam.
Prześlij komentarz