Myślałam, że święta obejdą musiały się obejść bez tradycyjnej sałatki z majonezem. Jak mogłam się tak pomylić? Bo z pomocą przyszły wegańskie blogi.
Namoczone ziarna słonecznika
olej rzepakowy
trochę octu może być jabłkowy
odrobina cukru brązowego
mleko kokosowe
sól
pieprz
musztarda
na koniec odrobina oleju sezamowego
a do tego ulubiona warzywna sałatka :-)
na koniec odrobina oleju sezamowego
a do tego ulubiona warzywna sałatka :-)
Ziarna słonecznika, mleko kokosowe i olej rzepakowy i czosnek zblendować w misie mocnego miksera. Doprawić zalewą z korniszonów użytych do sałatki, ulubioną musztardą, solą i pieprzem!
Następnym razem użyję mleka ryżowego i czystego octu jabłkowego ! Dla smaku.
Następnym razem użyję mleka ryżowego i czystego octu jabłkowego ! Dla smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz