niedziela, 22 lutego 2015

Sałatka na ciepło z jarmużem, kaszą jaglaną i olejem z pestek dyni

Kuchnia która się uzupełnia!
Gotuję bulion warzywny na grochówkę i planowałam placuszki jaglane i tak się stało, że intuicja zabrała mnie gdzieś indziej :-)
Grochówka się pichci, kasza jaglana doszła do siebie ( dziś gotowana i parowana z papryczką chilli, goździkiem i solą). 
No to szybka sałatka!
Kiełki z rzodkiewki i cebuli - na dno i na wierzch miseczki.
Kasza jaglana - jeszcze ciepła - w środek miseczki
Kawałki jarmużu - to dla mnie nowe wrażenia smakowe.
Marchewka z wywaru. 
I król balu cHILLY olej z pestek dyni! 
Idzie się zAPOMIEĆ! 

1 komentarz:

Foodmania pisze...

genialna sałatka, propozycja stworzona dla mnie! :)