poniedziałek, 1 września 2014

Po prostu dobra zupa!

Nie wróży to dobrze, bo coś chłodno się zrobiło!
Czas przetrwać jesień i zimę!
Dziś pierwsze i znakomite podejście.
Zupa na żółtej szparagówce.

Skrzydełko i szyjkę z indyka oraz kawałek mięska wołowego zagotowujemy i zbieramy szumowiny. Gotujemy jak na rosołek. Następnie dodajemy fasolkę szparagową żółtą.
Listek laurowy i ziele angielskie. Jak fasolka zmięknie dodajemy drobno pokrojoną marchewkę, korzeń pietruszki, kawałek korzenia selera, majeranek i sproszkowany imbir, cebulę w całości (tą potem usuniemy). Następnie jeden ziemniak pokrojony w duże kostki i jak on zmięknie to dodajemy śmietanę (18%) oczywiście wcześniej  ją hartując. Dodajemy jedną pokrojoną papryczkę chilli.
Na koniec solimy.
Smacznego!

Brak komentarzy: