Mięsko z piersi indyka mielimy z jednym ząbkiem czosnku, dodajemy sól, pieprz oraz jako. Mieszamy i na foli spożywczej pokropionej wodą formujemy roladki. Do środka wkładamy listki szpinaku i suszone pomidory. Ciasno zawijamy skręcając końce folii. Przekładamy do gotującej się wody i gotujemy ok 15- 20 min. w zależności od wielkości roladek. Po chwili można folię usunąć bo roladki się już nie rozpadną.
Obieraczką do ziemniaków kroimy cukinię na cienkie paski. Podobnie robimy z papryką. Całość solimy pieprzymy i delikatnie skrapiamy oliwką i odrobiną octu jabłkowego. Całość grillujemy chwilę na grillu elektrycznym lub patelni. Aby roladki nabrały ładnego koloru też można je przed pokrojeniem lekko obsmażyć.
Przydał by się jakiś ciekawy dietetyczny sosik do roladek ale nie wpadłam jeszcze ciekawy pomysł.
Może ktoś z was mnie zainspiruje.
SMACZNEGO I PRZYJEMNEJ NIEDZIELI
4 komentarze:
Polecam sosik czosnkowy :)
Jogurt + czosnek świeży + nieco soli i posiekanej natki pietruszki :)
Fajne pomysły na dietę :)
Zapraszam do mnie:
http://ania-od-kuchni.blog.pl
dzięki na pewno spróbuję bo sosik do tych roladek jest konieczny. Troszkę suche wychodzą :-) Uroki chudego mięska
Ja też proponuję jogurt + czosnek, koperek lub natka pietruszki :)
Muszę koniecznie kiedyś takie zrobić :))
Prześlij komentarz