niedziela, 2 lutego 2014

6 dzień smacznej diety. Niedzielny obiadek i roladki z indyka z suszonymi pomidorami na warzywnym tagliatelle


Mięsko z piersi indyka mielimy z jednym ząbkiem czosnku, dodajemy sól, pieprz oraz jako. Mieszamy i na foli spożywczej pokropionej wodą formujemy roladki. Do środka wkładamy listki szpinaku i suszone pomidory. Ciasno zawijamy skręcając końce folii. Przekładamy do gotującej się wody i gotujemy ok 15- 20 min. w zależności od wielkości roladek. Po chwili można folię usunąć bo roladki się już nie rozpadną. 
Obieraczką do ziemniaków kroimy cukinię na cienkie paski. Podobnie robimy z papryką. Całość solimy pieprzymy i delikatnie skrapiamy oliwką i odrobiną octu jabłkowego. Całość grillujemy chwilę na grillu elektrycznym lub patelni.  Aby roladki nabrały ładnego koloru też można je przed pokrojeniem lekko obsmażyć. 

Przydał by się jakiś ciekawy dietetyczny sosik do roladek ale nie wpadłam jeszcze ciekawy pomysł. 
Może ktoś z was mnie zainspiruje. 

SMACZNEGO I PRZYJEMNEJ NIEDZIELI






4 komentarze:

Nula pisze...

Polecam sosik czosnkowy :)
Jogurt + czosnek świeży + nieco soli i posiekanej natki pietruszki :)

Fajne pomysły na dietę :)

Zapraszam do mnie:
http://ania-od-kuchni.blog.pl

Bar(a)barawkuchni pisze...

dzięki na pewno spróbuję bo sosik do tych roladek jest konieczny. Troszkę suche wychodzą :-) Uroki chudego mięska

KucharzyTrzech pisze...

Ja też proponuję jogurt + czosnek, koperek lub natka pietruszki :)

studentka_na_diecie pisze...

Muszę koniecznie kiedyś takie zrobić :))