piątek, 31 stycznia 2014

Dzień 4-ty i 2,9 kg mniej! Czas na dorsza z cheddarem i szpinakiem na hummusie


Filety ze świeżego dorsza, oprószamy solą i pieprzem. Czosnek podsmażamy na odrobinie oliwy i dodajemy opłukane i osuszone liście szpinaku. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Jak się zredukuje, ściągamy z ognia i dodajemy rozbełtane jajko. 
Na blaszce  wyłożonej folią aluminiową układamy filety z dorsza, skrapiamy cytryną, na wierzch przekładamy podsmażony szpinak z jajkiem i ścieramy na tarce ser cheddar (opcjonalnie ser mozarella). 
Zapiekamy w ok 180 - 200 stopniach przez ok 20 min. 
Na wierzchu świetnie spisze się bardzo cienko pokrojona czerwona papryka!
Podajemy z porcją hummusu dziś doprawionego szczyptą kurkumy i sałatą rzymską! 

Brak komentarzy: