Kupuj, gotuj, jedz i kochaj Chilli Bar(a)bara w Kuchni, chilli przepisy których nie da się spitolić!
poniedziałek, 23 grudnia 2013
Wytrawna Tarta z kapustą i grzybami
Tarta:
ok 250 g mąki
ok 150 g masła pokrojonego w mniejszą kostkę
1 jajko
1 łyżka zimnego mleka
szczypta cukru i soli
W misie robota z zamontowanymi nożami umieszczamy mąkę i masło i włączamy miksowanie.
Następnie zwiększany obroty i dodajemy resztę składników na tartę. Tak przygotowane ciasto chłodzimy w lodówce przez ok pół godziny następnie wałkujemy i wykładamy do wysmarowanej wcześniej olejem foremki. Makłuwamy widelcem spód i zapiekamy w temp ok 180 stopni przez ok pół godziny.
Na tartę wykładamy wcześniej przygotowaną kapustę z grzybami i posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy aż ser się rozpuści.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz