Kupuj, gotuj, jedz i kochaj Chilli Bar(a)bara w Kuchni, chilli przepisy których nie da się spitolić!
wtorek, 12 listopada 2013
Krem z pieczonych buraków z sokiem z kiszonych ogórków
Owijamy całe buraczki folią aluminiową i pieczemy w piekarniku przez ok 40 min. Jak zmiękną ostudzamy i obieramy ze skórki. Nastawiamy bulion (warzywny lub mięsny) i dodajemy pokrojonego ziemniaka, jak się chwile podgotuje to dodajemy pokrojone upieczone buraczki. Doprawiamy pieprzem i tymiankiem. Po chwili blendujemy całość i doprawiamy sokiem z kiszonych ogórków. Na koniec kleks śmietanki i można wcinać. Pieczone buraczki są niesamowicie słodkie i aromatyczne dlatego złamałam ich smak sokiem z kiszonych ogórków. Wyszło pysznie.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
2 komentarze:
Sok z kiszonych ogórków? Intrygujący dodatek :)
Też byłam ciekawa ale wyszło pysznie. Wcześniej było za słodkie.
Prześlij komentarz