Kupuj, gotuj, jedz i kochaj Chilli Bar(a)bara w Kuchni, chilli przepisy których nie da się spitolić!
poniedziałek, 5 sierpnia 2013
Faszerowane Papryki - czyli smaczna i kolorowa dieta
Mięsko z piersi kurczaka( umyte i osuszone) zmielone z czosnkiem
Pieczarki
Cebulka
Cukinia
Papryka
Sos sojowy
Zioła Prowansalskie
Mozarella
Jajko
Kroimy w drobną kostkę Cebulkę, Cukinię i pieczarki. Podsmażamy wszystko na odrobinie masła klarowanego. Doprawiamy sosem sojowym, ziołami, chili, odrobiną cukru brzozowego.
Jak przestygnie wszystko mieszamy z mielonym mięskiem, posiekaną mozarellą i jajkiem. Doprawiamy w miarę potrzeby u upodobań i nadziewamy wydrążone papryczki. Pakujemy ma żaroodporny półmisek. Ja owijam jeszcze papierem do pieczenia który ściągam na koniec pieczenia.
Ładne, smaczne kolorowe i zdrowe.
Sorki za jakość foty ale po tych wakacjach, również zbieram na nowy aparat bo mój zaniemógł! :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz