Gotujemy kilka litrów wody, g- do wrzącej wody dodajemy kurkumy,
tymianku, majeranku. Sł -Po chwili opłukany antrykot z kością. 1ł kminku
mielonego. Potem o- skrzydełko indycze, 7 ziarenek ziela angielskiego, 1ł
imbiru ,1ł kolendry całej, 1/2ł mieszanki pieprzów kolorowych całych,
cayenne, 2- 3 liście laurowe
sn-1Ł soli.
sn-1Ł soli.
Gotować 1,5 godziny na maleńkim gazie po czym
dodać
k- pęczkek zielonej pietruszki
g-1ł rozmarynu
sł-6-8 marchewek,2-3 pietruszki
o-2 duże cebul e,4 duże ząbki czosnku ,2 liście kapusty włoskiej, seler korzeń, seler naciowy, por, sól do smaku
gotować 1,5 godz. po czym wyjąc mięso i warzywa.
k- pęczkek zielonej pietruszki
g-1ł rozmarynu
sł-6-8 marchewek,2-3 pietruszki
o-2 duże cebul e,4 duże ząbki czosnku ,2 liście kapusty włoskiej, seler korzeń, seler naciowy, por, sól do smaku
gotować 1,5 godz. po czym wyjąc mięso i warzywa.
Rosół przelać przez sitko do drugiego garnka i
dosmakować:
k-trochę bazylii
g-szcz. LUBCZYKU a nawet kilka :-)))))))) uwielbiam GO
sł-trochę kminku
o-pieprzem czarnym
I Próbujemy !
k-trochę bazylii
g-szcz. LUBCZYKU a nawet kilka :-)))))))) uwielbiam GO
sł-trochę kminku
o-pieprzem czarnym
I Próbujemy !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz