niedziela, 17 marca 2013

Kapusta włoska z Indykiem z rosołu

Zastanawiałam się jak można zagospodarować mięsko z rosołu i chyba znalazłam sposób.
Smażymy cebulkę i kapustkę włoską na maśle ghee ( w skrócie klarowane), dodajemy rozdrobnionego indyka który został z gotowania rosołu, sól, dolewamy zimnej wody opcjonalnie rosołku jeśli mamy, trochę soku z cytryny, tymianek + rozmaryn, sporo kminku mielonego, pieprz, pieprz cayenne, listek laurowy, kilka ziarenek kolendry.
łyżkę mąki ryżowej mieszamy z ciepłym masłem na pastę i dodajemy do reszty składników.
Wszystko dusimy ok 30 min na wolnym ogniu pod przykryciem. W razie potrzeby uzupełniamy wodą.
 
 świeża pietruszka i zNÓW zIEMIA zADRŻAŁA!

Brak komentarzy: