Przepis jutro bo dziś delektuję się.
Nastawiamy wywar warzywny.
Marchewka, pietruszka, korzeń selera, por, listki laurowe, ziarnka kolendry, kuminu, ziele angielskie, kurkuma.
Po ok 15 minutach wrzucamy ok 3 garście grochu w połówkach i jak zmiękną to miksujemy całość blenderem (ja wyciągam wcześniej por).
Dodajemy kolejną porcję grochu w połówkach i gotujemy dalej, na koniec dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i przed końcem gotowania dodałam jeszcze listki jarmużu.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Już na talerzu dodaję trochę oleju z pestek dyni. Można nie trzeba.
Nastawiamy wywar warzywny.
Marchewka, pietruszka, korzeń selera, por, listki laurowe, ziarnka kolendry, kuminu, ziele angielskie, kurkuma.
Po ok 15 minutach wrzucamy ok 3 garście grochu w połówkach i jak zmiękną to miksujemy całość blenderem (ja wyciągam wcześniej por).
Dodajemy kolejną porcję grochu w połówkach i gotujemy dalej, na koniec dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i przed końcem gotowania dodałam jeszcze listki jarmużu.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Już na talerzu dodaję trochę oleju z pestek dyni. Można nie trzeba.
1 komentarz:
Ciekawie wygląda, więc czekam na przepis ;)
Prześlij komentarz