niedziela, 22 lutego 2015

Wegańska Grochówka. cHILLY skwarek wcale nie trzeba podrabiać


Przepis jutro bo dziś delektuję się.

Nastawiamy wywar warzywny.
Marchewka, pietruszka, korzeń selera, por, listki laurowe, ziarnka kolendry, kuminu, ziele angielskie, kurkuma.
Po ok 15 minutach wrzucamy ok 3 garście grochu w połówkach i jak zmiękną to miksujemy całość blenderem (ja wyciągam wcześniej por).
Dodajemy kolejną porcję grochu w połówkach i gotujemy dalej, na koniec dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i przed końcem gotowania dodałam jeszcze listki jarmużu.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Już na talerzu dodaję trochę oleju z pestek dyni. Można nie trzeba.

1 komentarz:

Ania_S pisze...

Ciekawie wygląda, więc czekam na przepis ;)