środa, 30 października 2013

Zupka z dyni i warzywek z szybkowaru (wybuchowa)



Dzień miał być warzywny i był :-)
Ale dzień bez ciepłej słonecznej zupy być nie może.

Zostało trochę surówki tj.  kapustki z marchewką i cebulką, znalazła się dynia hokkaido, ziemniaczek i piękny malinowy pomidorek.
Dynię razem ze skórką, pozbawioną pestek pokroiłam w dużą kostkę.
W szybkowarze podgrzałam olej, dodałam pokrojoną dynię i surówkę. Podsmażyłam i dodałam imbiru, kurkumy, pomidora i skrojonego obranego ziemniaczka, listek laurowy.
Zamknęłam szybkowar na 10 min.
Następnie zblendowałam całość i doprawiłam.

Oj smaczne to wyszło i cieplutkie.

W pewnym momencie strzeliły korki i ciemność nastała ale szybkowar dał radę!

Brak komentarzy: