niedziela, 10 marca 2013

zRAZY wOŁOWE

 
Roladki wołowe rozbić i oprószyć sola i pieprzem. Nadziać farszem i obsmażyć na maśle klarowanym.
Farsz:
Zeszklić dwie cebule na maśle klarowanym zdjąć z ognia dodać 3 żółtka, zamieszać.
Dodać:
Pieprzu czarnego i cayenne
½ szklanki wody
Sól
2 łyżki tartego siemię lnianego i szczyptę bazylii
Szczyptę tymianku i kurkumy
Rozgrzać masło klarowane dodać dwie łyżki mąki ryżowej zrobić biała zasmażkę.           
Przestudzić, zalać zimna wodą (najlepiej w garnku po smażeniu mięska) dodać soli, bazylii i pokrojonej pietruszki sporo.
Trochę tymianku i rozmarynu.
Zagotować i zalać zrazy, przykryć i dusić w piekarniku ok 2 h w 160 stopniach.
 
Smacznego :-)







Brak komentarzy: